България - на път. Според очакванията само от София за празниците

...
България - на път. Според очакванията само от София за празниците
Коментари Харесай

Започва голямото пътуване по празниците

България - на път. Според очакванията само от София за празниците потеглят към 200 000 автомобила.

Заради интензивния трафик от Пътната организация лимитират придвижването на камиони над 12 тона през днешния и утрешния ден, както и на 1 януари. Министерство на вътрешните работи пуска спомагателни екипи на КАТ по пътищата.

" Ако разрешава метерологичната конюнктура и там, където е належащо, ще бъде извадена цялата налична техника за надзор на скоростния режим. Въвеждаме ограничаване на придвижването на товарни коли над 12 тона по републиканската пътна мрежа. Такова ограничаване се планува в последния почивен ден, 26 декември, както и на 1 януари след обяд ", сподели инсп. Петър Соколов от Главна дирекция „ Национална полиция ”.

" Ако бъде влошена метерологичната конюнктура за обикновено разчистване на пътните сектори, тези коли над 12 тона, ще бъдат спирани още в дълбочина, с цел да не могат да навлизат в секторите със затруднено придвижване ", съобщи инспекторът.

" Не мога да се наемам с съответна цифра, която колите ще изоставен столицата. Очакваме придвижването да се натоварва в допълнение и незабавно ще стартираме да насищаме с автопатрули, с цел да обезпачим безаварийното предвижване ", добави Соколов. 

Той посъветва водачите да се осведомят за положението на маршрута, по който ще пътуват. Това може да стане на уеб страницата на АПИ, където информацията се подава навреме. След това е добре да помислят за техническата редовност на автомобила – гуми, гориво, течност в чистачките, както и изправност на отоплителната система.

Пътната организация стопира ремонтите по някои от главните пътни посоки. На автомагистрала " Тракия " на една от най-критичните точки - 14-и километър, придвижването ще бъде реверсивно. Днес две ленти в посока Бургас и една в посока София, а в края на празниците - назад.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР